T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / FATSA - İslamdağ İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

Ara

İSLAMDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULU VE ÖĞRETMENLERİ FATSA İLÇEMİZDEKİ HUZUR EVİNİ ZİYARET ETMİŞLERDİR.

Ekm

İSLAMDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULU AFETE HAZIR OLMAK İÇİN DEPREM VE YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR. ORDU İL İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN DE KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLEN TATBİKATI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYGIN ATİNKAYA DA DİKKATLE TAKİP ETMİŞ İNCELEMELERDE BULUNMUŞTUR. ORDU İTFAİYESİNE VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYGIN ATİNKAYA'YA TEŞŞEKÜR EDERİZ. 

May

Okuma eylemi sırasında beyin, kelimelere yoğun bir şekilde odaklanarak hem eleştirel düşünme hem de analiz becerilerini geliştirebilecek önemli miktarda bilgi alır. Bu sayede beyin uyarılır ve zihin keskinleşir. Okumak sadece eleştirel düşünmene yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda beyin fonksiyonlarını da geliştirir.Öğrencilerimizin okumayı sevmesi için okuma köşeleri yapılmıştır.

May

 Mahallemiz ilkolunda okuyan 4. sınıf öğrencileri İmam Hatipleri tanıtım kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte ilçemizde bulunan açık hava sinamasına  götürülmüştür. Bu sayede imam hatip okullarını imkanlarını daha yakından tanıması amaclanmıştır.

 

May

İslamdağ İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ilçemizde düzenlenen bilim senliğini ziyaret etmiştir. Öğretmenlerimiz sergi, bilim fuarı vs. sanatsal ve sportif faliyetlere katılım sağlamaktadır.

May

Okulumuz kütüphensinin açılışına katılan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, kütüphane açılışı öncesinde öğrencilerimize seslendi akabinde öğrencierlimizin sorularını yanıtladı.Öğrencilerimizin saygı, sevgi ve vefa duygularını kabartan Rektör AKDOĞAN öğrencilerin cesaret ve meraklarının cok begendiğini belirtti.İslamdağ İmam Hatip Ortaokulu ilim, hikmet sanat ve spor vb. alanlardan rol model olacak örnek sahsiyetleri öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor.

May

Okulumuzda İmam Hatip Okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında okul içi faaliyetler düzenlenmiştir.

Nis

İSLAMDAĞ İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRETMENLERİ VE İDARECİLERİ OKULUMZDA YAŞADIĞIMIZ SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI BELİRLEDİ.ÖNCELİK SIRASINA GÖRE ADIM ATILMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLİRKEN GELİNEN DURUMUN GÖRÜLEBİLMESİ İÇİN 1 AY SONRA BİR KEZ DAHA TOPLANMA KARARI ALDI.

Nis

İslamdağ İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencileri genel ve mesleki liseler bilgilendirildi .Ayrıca üst kurum tanıtma gezi planı doğrultusunda önümüzdeki haftalarda 8.sınıf öğrencilerimize liseleri tanıtma gezisi düzenlenecektir.

Nis

İslamdağ İmam Hatip Ortaokulu Mesleki tatbikatlar için mescitler kürsü, mihrap ve minber ile imkanlar donatılmıştır.

Mrt

Okulumuzda  “Hayırda Yarışanlar Etkinliği” meslek dersleri öğretmeni Rafia NEGİZ öncülügünde düzenlenmektedir. Çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

 

Mrt

Kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa çıkma yolları konusunda ilçemizin başarılı öğretmenlerinden Fatih YAVUZ İslamdağ İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine  kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa cıkabilmenin yollarını anlatmıştır.

Mrt

Dikkat ve Odaklanma, Sınav Dönemi Ebeveynliği, Sınava Hazırlık Çalışma Yöntemleri ile ilgili öğrenci ve velilere motivasyon çalışmaları yapıldı.

Mrt

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale MuharebeleriI. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.[9] İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya ile güvenli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul'u zapt etmek suretiyle Almanya'nın müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletleri'ni zayıflatma amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı'nı seçmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Kara ve deniz savaşı sonucunda iki taraf da çok ağır kayıplar vermiştir.

Deniz harekâtıyla İstanbul'a ulaşılamayacağı anlaşılınca bir kara harekâtıyla Çanakkale Boğazı'ndaki Osmanlı sahil topçu bataryalarını ele geçirmek planı gündeme getirilmiştir. Bu plan çerçevesinde hazırlanan Britanya ve Fransa kuvvetleri 25 Nisan 1915 şafağında Gelibolu Yarımadası'nın güneyinde beş noktada karaya çıkarılmıştır. Britanya ve Fransa çıkarma kuvvetleri her ne kadar Seddülbahir ve Arıburnu sahillerinde köprübaşları oluşturmayı başardılarsa da Osmanlı kuvvetlerinin inatçı savunmaları ve zaman zaman giriştikleri karşı taarruzlar sonucunda Gelibolu Yarımadası'nı işgalde başarılı olamadılar. Bunun üzerine sahildeki kuvvetler takviye edilmek için Arıburnu'nun kuzeyinde Suvla Koyu'na 6 Ağustos 1915 tarihinde yeni kuvvetlerle bir üçüncü çıkarma yapılmıştır. Ancak 9 Ağustos'ta Kurmay Albay Mustafa Kemal'in Birinci Anafartalar Muharebesi olarak bilinen karşı taarruzunda İngiliz Komutanlığı ihtiyat tümenini ateş hattına sürerek sahilde tutunmayı ancak başarabilmiştir. Mustafa Kemal ertesi gün Kocaçimentepe-Conk Bayırı hattında yeni bir karşı taarruz gerçekleştirmişti, bu hattaki Anzak birliklerini de geri atmıştır. Britanya ve Anzak kuvvetlerinin İkinci Anafartalar Muharebesi olarak bilinen genel taarruzları ise Osmanlı savunmasını aşamamıştır. Tüm bu gelişmelerin sonrasında İngiliz, Anzak ve Fransız kuvvetleri Gelibolu Yarımadasını 1915 yılı Aralık ayı içinde tahliye etmiştir.

Mrt

Türkiye ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik gelişmelerin okul panolarında sergilenmektedir.